Top

 

Dashcam informatie

Dashcam is de afkorting van dashboard camera. Deze camera’s worden zo genoemd omdat ze speciaal zijn ontwikkeld om van binnenuit op uw voorruit te bevestigen. Dit type camera start met opnemen wanneer u de auto start. Hierdoor heeft u er geen omkijken naar en kunt u de beelden gebruiken wanneer u dat uitkomt.

De dashcam is in korte tijd razend populair geworden.  Particulieren zijn de dashcam gaan waarderen om de vele voordelen die het biedt. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 Onschuldig bij een ongeval? U heeft het op beeld!
 Agressie is het verkeer? U heeft het op beeld!
 Rijdt er iemand ongewenst in uw auto? U heeft het op beeld! (alleen bij dual cam optie).
 Keert de verzekering niet uit bij een ongeval? U heeft het bewijs op beeld!
 Maakt u onverwacht iets leuks mee? U heeft het op beeld!
 Last van bekrassing van uw auto? U heeft het op beeld! 


Bedrijven

Ook voor bedrijven kan de dashcam een ideaal hulpmiddel zijn. Denk hierbij aan rijscholen die de beelden kunnen gebruiken als lesmiddel. Taxichauffeurs hebben kwaadwillenden op beeld. Wagenparkbeheerders kunnen de dashboard camera’s preventief installeren. Men gaat zuiniger om met uw auto’s wanneer ze weten dat alles wordt geregistreerd. Ook ongevallen zijn met deze techniek gelijk duidelijk.

Zie hieronder een filmpje van een dashcam opname met als extra functie de dual cam. Zonder de dual cam zal de dash cam alleen de weg opnemen: