Top

 

FAQ Dashboard Camera

 
Wat zijn de belangrijke punten waar ik op moet letten bij de aanschaf van een dashboard camera?
Het beste wat u kunt doen is goed de specificaties vergelijken van de dashboard camera. U moet voor uzelf bepalen of u het belangrijk vindt dat het beeld de beste kwaliteit heeft, of dat het ook wel van iets mindere kwaliteit mag zijn. Of u bijvoorbeeld Dualcam wilt hebben of niet (heb je passagiers in de auto die je wilt vastleggen of wil je je gezichtsuitdrukking zien. Bijvoorbeeld als je taxi chauffeur bent of racet). Of dat je bijvoorbeeld veel 's nachts rijdt. Dan is het handig om de infrarood en/of nachtbeeldoptie te hebben. Wanneer u een gemiddelde gebruiker bent die gewoon wilt opnemen zonder speciale wensen raden wij u de carcam budget aan.
 
Kan ik de dashboardcamera aansluiten op mijn computer?
Ja door middel van een bijgeleverde usb of hdmi kabel kunt u de beelden zeer gemakkelijk inzien op uw laptop of computer. In elke dashcam camera zit een geheugenkaartje. Het is ook mogelijk om dit kaartje uit de dashcam te halen en in uw computer te pluggen.
 
Kan ik de dashcam camera ook aansluiten op mijn tv?
Wel als de betreffende dashcam camera deze optie heeft!
 
Welke type geheugenkaarten kunnen er in de dashcams?
Het interne geheugen van de auto dashboardcamera’s is vaak beperkt. Wij adviseren dan ook goed te kijken hoeveel geheugen er bij de dashcam meegeleverd wordt. Mocht u dit niet genoeg vinden dan kunt u altijd een eigen geheugenkaart in de dashboard camera plaatsten of een nieuwe aanschaffen. 

Hieronder vindt u een schema zodat u kunt zien hoe lang een specifieke geheugenkaart uw beelden kan opnemen. De camera’s werken op first-in-first out principe. Wanneer u de beelden er niet af haalt dan overschrijft de camera de eerste beelden wanneer de geheugenkaart vol is.

antal uur filmen per GB SD kaart:
Resolutie Beelden per seconde 1GB 4GB 8GB 16GB 32GB
1280x1024 8 beelden per seconde 1uur 4uur 8uur 16uur 32uur
1280x1024 2 beelden per seconde 2uur  8uur 16uur 32uur 64uur
640x480 30 beelden per seconde 1uur 4uur 8uur 16uur 32uur
640x480 2 beelden per seconde 7uur 28uur 56uur 112uur 224uur
 
 
Zijn de beelden met een dashcam camera wettelijk bewijs?
Ja, de beelden worden door de rechter geaccepteerd als geldig bewijs.
 
 
Vallen de beelden van een dashcam autocamera niet onder schendig van de privacy wet?
In artikel 441b van het wetboek staat het volgende:
Elk opzettelijk filmen of fotograferen van personen met een aangebrachte camera in de openbare ruimte is verboden, tenzij dit vooraf duidelijk is aangekondigd (art. 441b: Wetboek van Strafrecht: maximaal twee maanden cel).
Deze wet gaat over vaste camera’s en niet over bewegende camera’s die geen vaste plek hebben. U bent wel strafbaar wanneer u zonder toestemming beelden van mensen publiceert. U moet dus uitkijken met het plaatsen van filmpjes op het internet. Wanneer in het filmpje mensen niet duidelijk herkenbaar in beeld staan zal er echter niemand over vallen. Dit is uiteraard uw eigen verantwoordelijkheid.
 
Andere vraag?                     
Kijk bij J&S store voor de gegevens van onze klantenservice. We helpen u graag.